www.veka.co.yu
Home O nama Proizvodni program Veka kvalitet Proizvođači VEKA stolarije Postanite VEKA partner  
 
Srbija  Cena Gora  Albania    -  Deutsch  English 
  Profilski sistem
  Proizvodne grupe
  VEKA rešenja
  Kombinacija sistema
    Primeri kombinacija
    Dimenzije i oblici
    Boje i dekori
    Sistem ukrasnih lajsni
  Profilski sistemi širom sveta
  Panelni sistemi
  Virtuelni Showroom

Tipovi zaptivki

Tip i položaj zaptivke klasifikuju profile u svim sistemima na sisteme sa spoljnom zaptivkom (Anschlagdichtung-AD) i sisteme sa srednjom zaptivkom (Mitteldichtung - MD):

Spoljna zaptivka

Kod ovog sistema se zaptivka nalazi u štoku –  vidljiva je. Time je čak i pri otvorenom položaju održavanje veoma lako, zbog glatke profilske površine. Sitemi spoljnih zaptivki su univerzalni za sve tipove prozora, balkonskih vrata ili ulaznih vrata  i time su idealni za primenu u privatnoj, kao i u javnoj gradnji.
Srednja zaptivka

Ovde je zaptivka skrivena u sredini štoka i time je sačuvana bolje od vetra i vremenskih nepogoda. Zbog ovakvog položaja se pri otvorenom stanju dobija neravna površina, koja je malo teža za održavanje. Od sistema sa srednjom zaptivkom  se fiksni tipovi prozora mogu proizvesti samo uz pomoć dodatnih profila, a proizvodnja konstrukcija ulaznih vrata nije moguća. Iz tog razloga se ovaj tip profila upotrebljava u industijskom i privrednom gradjevinarstvu. Prednosti ovog sistema su lak odvod vode, bez pritiska, a time su ovi sistemi idealno rešenje za ekstremne visokogradnje.


 

  odštampaj stranu
  na vrh strane
  nazad