www.veka.rs
Home O nama Proizvodni program Veka kvalitet Proizvođači VEKA stolarije Postanite VEKA partner  
 
Srbija  Crna Gora  Albania    -  Deutsch  English       
  DIN ISO 9001
  RAL Sertifikat o kontroli kvaliteta
  Karakteristike proizvoda
    Termoizolacija
    Zvučna izolacija
  Sigurnosna žaštita
    Dugoročnost i održavanje
    Zaštita životne sredine

 

Statistike o provali
Podaci o najčešćim mestima provale

 više

Sigurnosna zaštita

Prozori, ulazna i balkonska vrata, ili vrata od terase su veoma važni za sigurnost Vašeg doma. VEKA profili pružaju visog nivo sigurnosti: napravljeni od čvrstog PVC-a i prema VEKA normama proizvodnje dodatno opremljena čeličnim ojačanjem– kako u krilima, tako i u štoku. Sve to ih čini stabilnijim i otpornijim, ukoliko dođe do pokušaja nasilnog otvaranja. Pored toga, VEKA ulazna vrata su opremljena i dodatnim ojačanjima u uglovima vrata. Ulazna vrata od VEKA profila imaju zavarena dopunska  ojačanja na uglovima. 

Takođe, u VEKA profile se može dodatno ugraditi i specijalna vrsta stakla i okova, kojom se postiže maksimalna sigurnost od provale. Jedino je važno da profili, staklo i okov budu kompatibilni.

Specijalno sigurnosno staklo, sprečava provalnike da razbijanjem stakla ostvare svoj cilj.  Ovo staklo se sastoji od više stakla, spojenih elastičnom folijom, otpornom na pritisak. Prilikom oštećenja stakla, folija je ta, koja ne dopušta da se staklići raspadnu i time otvor ostaje zatvoren.

Kombinacijom različitih debljina stakla i slojeva folije postižu se različiti nivoi sigurnosti, čiji odabir vršite prema ličnim potrebama: zaštita od provale razbijanjem, od provale naglim pritiskom na krilo prozora ili jakim udarcem.

Okov na prozoru služi za pomeranje i upravljanje prozorom uz pomoć niza različitih funkcija  kao što su otvaranje, zatvaranje ili kipovanje. Pored toga okov ima veliki značaj u zaštiti od provale. Pomoću dodatnih tačaka zaključavanja, sigurnosnih pečuraka i  prozorskih ručki, sa funkcijom zaključavanja, nemoguće je nasilno otvoriti prozor

 

  odštampaj stranu
  na vrh strane
  nazad