www.veka.rs
Home O nama Proizvodni program Veka kvalitet Proizvođači VEKA stolarije Postanite VEKA partner  
 
Srbija  Crna Gora  Albania    -  Deutsch  English       
VEKA Saveti
    Saveti za odgovarajuće čišćenje i održavanje
 
    Kondenzacija na staklenim površinama
 
    Kakav je kvalitet Vaseg unutrasnjeg vazduha?
 
    Pravilno provetravanje i grejanje
 
    Prozor doma - pogled u svet
 
    Kondenzacija vlage u stambenim prostorima
 
    Prospekti PDF
 
   
   
 

VEKA Saveti


Saveti za odgovarajuće čišćenje i održavanje


VEKA profili su vrhunskog kvaliteta i veoma dugovečni. Njihova glatka površina je izuzetno postojana i otporna na sve vremenske uticaje. Sa željom da bez većih napora dugi niz godina održite vrednost i uživate u atraktivnom izgledu Vaših prozora, vrata i roletni, pripremili smo Vam nekoliko saveta o pravilnoj upotrebi i održavanju.

          Kompletan tekst....Kondenzacija na staklenim površinama


Na staklu se najčešće mogu javiti tri vrste kondenzacije:

- Površinska kondenzacija na unutrašnjoj strani nastaje ako je relativna vlažnost u prostoriji velika i/ili ako je temperatura na unutrašnjoj strani stakla niska, pri uobičajenim uslovima u prostoriji (grejana zgrada bez konkretnog izvora vlage) – ova vrsta kondenzacije vrlo retko nastaje kada postoji dvostruko staklo sa vrhunskim karakteristikama i sa toplotnim distancerom.


          Kompletan tekst....


Dolazi zima:
Kakav je kvalitet Vašeg unutrašnjeg vazduha?


Održavanje kvaliteta unutrašnjeg vazduha u vašem domu je od suštinske važnosti za zdravlje vaše porodice i finansija. Naučite kako da učinite vaš dom zdravim i toplim ove zime poboljšanjem kvaliteta unutrašnjeg vazduha.

Agencija za zaštitu životne sredine (EPA - Environmental Protection Agency) Sjedinjenih Američkih Država izveštava da je unutrašnji vazduh tri do pet puta više zagađeniji od otvorenog vazduha. To je ozbiljan problem, naročito kada se uzme u obzir činjenica da je procenjeno da provodimo oko 90 odsto našeg vremena u zatvorenom prostoru, od čega je oko 65 odsto kod naše kuće.


          Kompletan tekst....


 Kondenzacija vlage u stambenim prostorima

Vaša ugrađena stolarija nije kriva

Veoma često se dešava da se tokom zime orose stakla i često se posledice nastale kondenzacije vode, potpuno neopravdano pripisuju kao krivica proizvođača stolarije i lošem kvalitetu samog proizvoda.

Takvo površno sagledavanje problema dovodi do pogrešnih zaključaka u vezi uzroka i posledica problema sa pojavom nastanka viška vlage u vazduhu u prostorijama tokom zimskog razdoblja. Evo nekoliko primera: uzmite bocu iz frižidera i stavite je na sto. Videćete kako se boca za kratko vreme orosi. Stakle na naočalama se odmah orose čim se spolja uđe u zagrejanu prostoriju. Sigurno vam ne pada na pamet okriviti optičara
.

U zimskom periodu , svake godine se javljaju pitanja vezana za kondenzaciju vlage na prozorima. Pokušaćemo da otkrijemo razloge i posledice i mogućnosti sprečavanja ove pojave...

          Kompletan tekst....


VEKA - lepi prozori raznovrsnih oblika i boja

Stan ili kuća su za svakog od nas više od mesta gde stanujemo. To je prostor u kom živimo, provodimo slobodno vreme i opuštamo se uz porodicu. Zbog toga je veoma važno da naš životni prostor bude projektovan tako da može da nam omogući maksimalan komfor i sigurnost. Među arhitektonskim elementima koji doprinose stilu Vašeg doma su svakako prozori i vrata.

Ako gradite sebi nov dom ili želite da ga renovirate i učinite udobnijim, važno je, između ostalog, obratiti pažnju na prozore i vrata koji štite Vaš dom od svih vremenskih prilika i neprilika. Prozori i vrata su važni elementi koji utiču na lepotu kako fasade tako i unutrašnjosti kuće.

Prozori i vrata od VEKA profila se proizvode se u različitim oblicima i veličinama tako da je praktično moguće proizvesti svaki oblik prozora: pravougaon, trouglast, lučni, ovalan ili okrugao, što je posebno važno kada se renoviraju stare zgrade i kada je važno da fasada ostane vizuelno nepromenjena.Preuzmite kompletan tekst  .pdf  fajl


Časopis  KUĆA STIL br.128 / 2009

Sva znanja neophodna pre izbora zidnih i krovnih prozora.

Tema broja: Prozor doma - pogled u svet

PROZORI UNOSE SVETLOST I SVEŽ VAZDUH U DOM. S DRUGE STRANE, ONI DAJU TON ARHITEKTURI SVAKOG ZDANJA, VAŽAN SU FAKTOR KVALITETNOG ŽIVLJENJA BUDUĆI DA OD NJIH, PORED KOLIČINE DNEVNE SVETLOSTI, ZAVISE I TOPLOTA IZOLACIJA DOMA. TAKOĐE, DAJU ATRAKTIVNOST ENTERIJERU

Detaljnije . . .


Više uživanja sa novim VEKA prozorima
 

Pravilno provetravanje i grejanje

- Korisni saveti
- Kako uštedeti energiju i sprečiti štetane promene
 

Novi prozori štede energiju i štite životnu okolinu

Moderni prozori Vam omogućavaju maksimalan komfor i sigurnost.

Kombinacija profila za štok, izvarednih dihtunga i funkcionalnog termo stakla čini vrhunski high-tech proizvod, koji ispunjava sve uslove modernog gradjevinarstva.  Za razliku od prozora stare gradnje, koji nikada ne dihtuju u potpunosti i u čijoj blizini uvek neprijatno duva, moderni prozori pružaju izuzetnu izolaciju . Nekada su prozori bili poznati kao rasipnici energije, dok novije generacije prozora u odlučujućoj meri mnogo više doprinose  termičkoj izolaciji. Time se smanjuju troškovi grejanja i doprinosi uštedi energije – što dalje, smanjuje zagadjenje vazduha, i time pomaže očuvanju prirode.

      Kompletan tekst . . .


 VEKA  ZA  PROZORE      Zur Startseite     DUGOG   VEKA 

  odštampaj stranu
  na vrh strane
  nazad