www.veka.rs
Home O nama Proizvodni program Veka kvalitet Proizvođači VEKA stolarije Postanite VEKA partner  
 
Srbija  Crna Gora  Albania    -  Deutsch  English       
  VEKA Saveti
  Saveti za odgovarajuće čišćenje i održavanje
 
    Kondenzacija na staklenim površinama
 
    Kakav je kvalitet Vaseg unutrasnjeg vazduha?
 
    Pravilno provetravanje i grejanje
 
    Prozor doma - pogled u svet
 
    Kondenzacija vlage u stambenim prostorima
 
    Prospekti PDF
 
   
   
 

 

VEKA SavetiSaveti za odgovarajuće čišćenje i održavanje

 VEKA profili su vrhunskog kvaliteta i veoma dugovečni. Njihova glatka površina je izuzetno postojana i otporna na sve vremenske uticaje. Sa željom da bez većih napora dugi niz godina održite vrednost i uživate u atraktivnom izgledu Vaših prozora, vrata i roletni, pripremili smo Vam nekoliko saveta o pravilnoj upotrebi i održavanju.

Koja sredstva za čišćenje koristiti?
     • Idealno sredstvo za čišćenje profila je mekana krpa, mlaka voda i pH-neutralno sredstvo za čišćenje na bazi sapuna, preporučljivo bez boje i mirisa. Najčešće je dovo
     • U slučaju grubih nečistoća koristiti provereno sredstvo za čišćenje specijalno namenjeno za PVC-profile, slično onom u VEKA setu za čišćenje.
     • Ni u kom slučaju se ne smeju koristiti abrazivna sredstva za čišćenje ili grubi sunđeri, krpe ili četke za ribanje i trljanje.
     • Takođe se nikada ne smeju koristiti jake kiseline i razređivači. Ova sredstva mogu trajno oštetiti površinu profila.
• Ne koristiti čistače na paru, pošto vruća para može omekšati PVC.


Na koji način čistiti?
     • Neophodno je čistiti svaki put kada se na površini profila javi vidna prljavština. U suprotnom naslage nečistoće u kontaktu sa kišnicom mogu ostaviti trajna oštećenja.
     • Većina sredstava za čišćenje ne predstavljaju opasnost pri kratkom kontaktu sa profilom, ali produženo izlaganje može izazvati oštećenja. Zato je veoma važno da posle čišćenja isperete profile čistom vodom, kako bi otklonili sve ostatke sredstva za čišćenje.
     • Od samog početka uvek koristite odgovarajuće sredstvo za čišćenje i mekanu krpu. Oštećenja nastala kao posledica nepravilnog čišćenja su obično vidljiva tek nakon dužeg vremenskog perioda, stoga brza testiranja na nekom skrivenom mestu na površini profila nemaju smisla.
 

        Preuzmite .PDF fajl ove strane


 VEKA  ZA  PROZORE      Zur Startseite     DUGOG   VEKA


 

  odštampaj stranu
  na vrh strane
  nazad