www.veka.rs
Home O nama Proizvodni program Veka kvalitet Proizvođači VEKA stolarije Postanite VEKA partner  
 
Srbija  Crna Gora  Albania    -  Deutsch  English       
  DIN ISO 9001
  RAL Sertifikat o kontroli kvaliteta
  Karakteristike proizvoda
    Termoizolacija
    Zvučna izolacija
    Sigurnosna žaštita
    Dugoročnost i održavanje
  Zaštita životne sredine

  Reciklaža
Mi recikliramo stre prozore i vrata:
VEKA Umwelttechnik GmbH
 više

Zaštita životne sredine

Kompanija VEKA doprinosi  očuvanju životne sredine: od proizvodnog procesa do reciklaže starih prozora – to je sastavni deo poslovne filozofije ove firme. Kod kompleksnih industrijskih procesa se može postići maksimalni učinak po pitanju zaštite životne sredine.

Materijal PVC, kao prijatelj životne sredine, nudi velike prednosti. Ove prednosti su vidljive počevši od procesa proizvodnje, koji pomoću najmodernije tehnologije podleže svim standardima zaštite životne okoline, a nastavlja se procesom prerade, koju odlikuje ušteda energije. Povezani procesi redukuju potrošnju energije i vode. Kišnica, koja se sakuplja na odgovarajućem prostoru unutar kompanije, se prečišćava od ostataka gume i ulja i ponovo upotrebljava u internom vodovodnom sistemu. 

Takođe kompanija VEKA AG prednjači i u oblasti reciklaže starih prozora i vrata: tako je godine 1993 u Beringenu, Nemačka, puštena u pogon najmodernija fabrika u Evropi za reciklažu PVC prozora, VEKA Umwelttechnik. Pomoću potpuno automatskog procesa se tako ponovno dobija čist PVC, koji se bez imalo gubitka na kvalitetu ponovno upotrebljava u proizvodnji novih profila. Stari gradjevinski elementi time postaju vredna sirovina – i ne završavaju na deponiji.  

VEKA AG je u junu 2002. godine osnovala novu kompaniju, Rewindo GmbH. Cilj ove kompanije je koordinacija, sakupljanje podataka i kontrolisanje svojevoljnog učinka unutar evropske  PVC-branše po pitanju ponovne upotrebe sirovina nastalih od  starih prozora od PVC-a i otpadaka prilikom proizvodnje PVC-prozora, tačnije prozorskih profila kao i sličnih proizvoda.


 

  odštampaj stranu
  na vrh strane
  nazad