Фигура 7 копия 4

VEKA – GLOBALNI LIDER SA ISTORIJOM DUGOM VIŠE OD 50 GODINA.

21.4.2021.

VEKA je vodeći svetski proizvođač PVC profila za prozore i vrata na svim kontinentima. Poreklo i glavno sedište VEKA Grupe je Sendenhorst u Nemačkoj.

Godine 1969. Heinrich Laumann preuzeo je regionalno preduzeće sa 8 radnika, VEKAPLAST, koje je tada proizvodilo lamelice za roletne. Naredne godine Heinrich Laumann i njegovi saradnici pripremili su se za proizvodnju prozorskih profila, a već sledeće, preduzeće se proširilo i započelo ekstrudiranje profila. Proizvodna paleta proširila se sistemima za ulazna vrata i kliznim sistemima. Zbog stalnog porasta potražnje VEKA prozorskih sistema u zemlji i inostranstvu, firma se proširila kupovinom industrijskog zemljišta za izgradnju nove fabrike. Iz godine u godinu širio se proizvodni pogon. Na osnovu velike potražnje za VEKA profilima, otvorene su filijale na inostranom tržištu. 1985. god. započeta je i proizvodnja PVC panela. 1992. god. VEKA GmbH postala je akcionarsko društvo, što je otvorilo nove mogućnosti daljeg razvoja na internacionalnom tržištu. Akcije su ostale u vlasništvu porodice Laumann, a godišnji obrt se neprestano povećava. Kao prvo preduzeće u branši, VEKA AG je dobila sertifikat DIN ISO 9001 i time postala sertifikovani proizvođač proizvoda proverenog kvaliteta. Takođe, kao prva u branši, VEKA je pustila u pogon najmoderniju fabriku u Evropi za reciklažu starih PVC prozora.

Porodična kompanija VEKA poseduje iskustvo, kompetentnost i poznavanje specifičnih zahteva svake zemlje. Sa više od 50 poslovnica, fabrika i predstavništava, prisutna je na svim glavnim svetskim tržištima. Ova poslovna mreža omogućava joj da razume i ostvari pojedinačne želje i očekivanja više od 3.700 svojih partnera. Kompanija VEKA Grupa širom sveta zapošljava 5.600 ljudi na 4 kontinenta.

Pronađite najbližeg VEKA proizvođača prozora u vašem gradu www.veka.rs/kupci.