Фигура 7 копия 4 Untitled-1

Kuća stil
Tema broja: Prozor doma - pogled u svet

 

PROZORI UNOSE SVETLOST I SVEŽ VAZDUH U DOM. S DRUGE STRANE, ONI DAJU TON ARHITEKTURI SVAKOG ZDANJA, VAŽAN SU FAKTOR KVALITETNOG ŽIVLJENJA BUDUĆI DA OD NJIH, PORED KOLIČINE DNEVNE SVETLOSTI, ZAVISE I TOPLOTA IZOLACIJA DOMA. TAKOĐE, DAJU ATRAKTIVNOST ENTERIJERU

KORISNI SAVETI I SAZNANJA:

1. Greške prilikom odabira prozora za životni prostor stvaraju mnogo problema sa kojima se kasnije suočavamo.

2. Na prvom mestu je važna dobra ugradnja budući da je prozor toplotni izolator. Dobra ugradnja sprečava propuštanja vlage sa strane.

3. Odabir kvalitetne stolarije i kvalitetna ugradnja elminisaće nepotrebne troškove u budućnosti.

4. Činjenica je da u drvenu stolariju treba stalno ulagati. Ukoliko više volite drvo, potražite prozorske okvire koji su izrađeni od masivnih vrsta drveta, a ne, što i jeste slučaj u širokoj prodaji, od lameliranih elemenata u slojevima.

5. Drvo je najlošiji izolator, PVC i aluminijum su znatno bolji i približno su na istom nivou.

BEZ POPRAVNOG

Stručnjaci se slažu da je najčešća i neispravljiva greška prilikom kupovine prozora, tražiti međurešenje. Želite nešto trajnije od drveta i onda se odlučujete za PVC koji ima nižu cenu, što sigurno znači da je materijal recikliran. Sledeći pogrešan korak je da ovaj prozor pokušate da ugradite sami. Neizbežno je da će se vrlo brzo deformisati, a o kvalitetnoj izolaciji nema ni govora.

Preuzmite kompletan tekst PDF fajl