Фигура 7 копия 4

VEKAMOTION 82 - NOVI PODIZNO-KLIZNI SISTEM

25.1.2022.

Iz želje i potrebe za velikim staklenim površinama u proteklih par godina došlo je do velikog procvata podizno-kliznih vrata. Međutim, ono što se traži ne odnosi se uvek na elemente velikih dimenzija, već i na što manju vidnu površinu profila kao i pragove u ravni s podom. Na ove zahteve kompanija VEKA AG odgovara uvođenjem nove generacije podizno-kliznih vrata VEKAMOTION 82, koja je planirana da zameni dosadašnje sisteme VEKASLIDE 82 i VEKASLIDE 70. Proizvođači VEKA stolarije rado će vam dati ponudu.   

Ne možemo osporiti estetiku velikih prozora, dovoditi u pitanje blagotvorni efekat koji na nas ima prostorija ispunjena prirodnim svetlom ili ignorisati upotrebu sunčeve svetlosti kao izvora energije. Pa ipak, sa svakim dodatnim centimetrom staklene površine, rastu i tehnički izazovi. Novi sistem podizno-kliznih vrata VEKAMOTION 82 i VEKAMOTION 82 MAX razvijen je da zadovolji potrebe klijenata i arhitekata za elementima velikih dimenzija sa velikim površinama stakla i minimalno vidnim profilom rama. Evo koje su njegove prednosti:

  1. Smanjena vidna površina krila. Više svetlosti, više prostora - U poređenju sa dosadašnjim rešenjima, nova podizno-klizna vrata mogu da ponude izgled krila koje ima i do 20 % manju vidnu površinu profila. Zbog znatno smanjene dimenzije rama, staklena površina elementa može biti znatno veća. Maksimalna veličina elmenta u beloj boji je 6,0 m × 2,7 m, a u drugim bojama 5,0 m × 2,5 m. Ovako velike staklene površine propuštaju obilje dnevne svetlosti i daju prostoru moderan izgled.
  2. Elegantan dizajn površine profila - Zahvaljujući mogućnostima oplemenjivanja površine profila atraktivnim VEKA bojama i teksturama, VEKA SPECTRAL jedinstvenom tehnologijom, kao i aluminijumskim oblogama koje dodatno proširuju spektar boja elemenata, sistem podizno-kliznih vrata može se prilagoditi estetici svakog enterijera ili eksterijera.
  3. Optimalna termoizolacija i vrhunska zaptivenost - Zahvaljujući debljini profila klase A u skladu sa DIN EN 12608 standardom, ovaj sistem postiže Uf-vrednost od 1,3 W/m²K i može da podrži tri sloja stakla debljine 20 mm ili funkcionalna stakla debljine do 54 mm. Nova podizno-klizna vrata svojim dvokomponentnim zaptivkama i zaptivkama velikih dimenzija dostižu zaptivenost do nivoa (Class) 9A. Ovo je garancija čvrstog zaptivanja između praga, rama i krila zahvaljujući dvema optimizovanim zaptivkama u krilu koje su fabrički povezane vulkanizovanim uglom u zoni spoja. Ova mera omogućava izradu sigurnih i nepropusnih uglova uz veoma jednostavnu obradu. U svakom trenutku ste zaštićeni od vetra, vremenskih nepogoda, gubitka toplote, buke i nepoželjnih posetilaca.
  4. Efikasna zaštita od provale – klasa RC2 - Bezbednost vašeg doma je veoma važna. Zahvaljujući velikim, kontinuiranim čeličnim ojačanjima u ramu i krilima podizno-kliznih vrata VEKAMOTION 82, u kombinaciji sa odgovarajućim okovom i sigurnosnim ostakljenjem, pouzdano se može postići stepen zaštite koju preporučuje policija, klasa otpora RC 2.
  5. Veće dimenzije čeličnog ojačanja garantuju vrhunsku stabilnost - Kako bi se i kod većih elemenata obezbedila visoka stabilnost PVC rama, kod sistema VEKAMOTION 82 su čelična ojačanja dimenzionirana stabilnije. Ram vidne širine profila od 62 mm i debljine od 194 mm ima dve odvojene čelične komore. U njih se mogu ugraditi čelična ojačanja dimenzija od 60 mm x 40 mm, koja se takođe koriste kod prozorskih sistema SOFTLINE 82 i SOFTLINE 76. Profili rama se ne spajaju vijcima sa čeličnim ojačanjem, već kroz pet integrisanih vijčanih kanala. Usled simetrične konstrukcije rama, proširenja se mogu postaviti čitavom dužinom iznutra i spolja.
  6. Smanjena kompleksnost, veća efikasnost - Pri razvoju novih podizno-kliznih vrata posebna pažnja je posvećena jednostavnoj obradi i lakoj ugradnji. Poboljšana rešenja za pojednostavljenu proizvodnju su razvijena u saradnji sa proizvođačima. Na primer za prag. Proizvođač može da bira između dva profila potpornih ploča (aluminijumskih poklopaca praga) i time prema potrebi bez problema implementira standardno rešenje ili rešenje sa pragom u ravni poda. Prag u ravni poda je u skladu sa DIN 18040.
  7. Jednostavna i sigurna hidroizolacija objekta - Upotrebom dodatnog profila, prag se može postaviti kako kod VEKAMOTION 82 tako i kod VEKAMOTION 82 Max. Visoka, neprekidna PVC površina od 50 mm znatno pojednostavljuje izvanrednu hidroizolaciju.

DIZAJNERSKA VARIJANTA VEKAMOTION 82 MAX  - Nova varijanta u dizajnu, sistem VEKAMOTION 82 MAX, svojim posebno uskim fiksnim krilom može dodatno da poveća već veliku staklenu površinu. Proizvođač stolarije sa samo tri dodatna profila može da proširi asortiman ponude za varijantu VEKAMOTION 82 MAX. To je moguće zahvaljujući visokoj kompatibilnosti ove dve varijante sistema. Primera radi, kod varijante VEKAMOTION 82 MAX profil praga se koristi čitavom dužinom profila kao ram. Jedinstvena karakteristika ove dizajnerske varijante je mogućnost potpunog zavarivanja fiksnog krila, koja obezbeđuje veću efikasnost u izradi. Optički impresionira unutrašnja vidna visina fiksnog krila sa samo 28 mm. Fiksno krilo može prema želji biti već fabrički vijčano spojeno sa ramom ili se može zastakljeno na gradilištu sa spoljne strane učvrstiti za ram. Jedinstvena konstrukcija rama ovog sistema se može u potpunosti prekriti fasadom i time dobiti izgled elementa bez rama.

Pri razvoju VEKAMOTION 82 MAX uzeta je u obzir činjenica sve veće upotrebe aluminijumskih obloga kod podizno-kliznih vrata. Ove obloge se bez dodatnih radova mogu postaviti na PVC profile i nakon završetka ugradnje vrata.

Kao vodeći svetski proizvođač PVC profilskih sistema za prozore i vrata, VEKA AG je i dalje porodična kompanija sa jasnim fokusom na vrednosti. Održivo poslovanje, kao važan korporativni cilj, proizlazi iz svesti o našoj odgovornosti prema zaposlenima, poslovnim partnerima i životnoj okolini. VEKAMOTION 82 profili se mogu gotovo 100 % reciklirati. Tako dobijeni reciklat se može direktno vratiti u novu proizvodnju VEKA sistema profila – u potpunosti u skladu sa kružnom ekonomijom orijentisanom ka budućnosti.

Iskoristite široku mrežu VEKA partnera, iskusnih proizvođača prozora i vrata po najvišim standardima, edukujte se oko kompletne ponude i pronađite adekvatno rešenje za vaš projekat https://veka.rs/kupci/