www.veka.co.yu
Home O nama Proizvodni program Veka kvalitet Proizvođači VEKA stolarije Postanite VEKA partner  
 
Srbija  Cena Gora  Albania    -  Deutsch  English 
VEKA AKTUELNOSTI:
VEKA News
   
   
   
 Članak iz časopisa BAU - februar 2010.

Renomirani Nemački stručni časopis BAU u broju iz februara 2010. je objavio intervju sa Andreasom Hartleif, predsednikom VEKA upravnog odbora.
 

 


Sa optimizmom ulazimo u novu 2010. godinu, jer smo kao kompanija dobro pripremljeni za predstojeće zadatke“ razjasnio je Andreas Hartleif, predsednik VEKA upravnog odbora.

Pouzdana isporuka, kontinuitet poslovanja na tržištu, sveobuhvatna usluga , kao i kvalitetna podrška klijenata predstavljaju garanciju uspeha kompanije VEKA pri svakodnevnoj borbi sa konkurencijom na tržištu.


     Uspeh u burnim vremenima

     Konsekventna strategija se isplati


      Uz pomoć čitavog niza mera je VEKA grupacija uspela da oduva posledice svetske krize. I ne samo to. Upravo u vreme krize je naša kompanija bila potraživana kao pouzdan partner na internacionalnom tržištu stolarije i pritom ne samo da je ojačala svoju poziciju na tržištu , već je i proširila. Zahvaljujući dugogodišnjoj, konsekventnoj strategiji po pitanju razvoja proizvoda, poslovanju na tržištu i podršci klijentima, je VEKA- grupacija, porodično preduzeće, ubirala plodove svog rada. A posledica toga je jačanje kompanije na svim tržištima. Ovakav pozitivan razvoj s obzirom na osnovne uslove sigurno odgovara upravnom odboru kompanije, koja u narednih par godina planira da ubrza prodor na tržište, kako intrnacionalno , tako i domaće.
 
Slogan „Kvalitet. Poverenje. Sigurnost“ , koji je kompanija pre tri godine odabrala kao lični znak prepoznavanja je i danas aktuelan, i kao takav i dalje na tržištu stolarije jako popularan. „ Upravo zbog nepredvidive prirode ekonomske situacije veoma je važno da svojim klijentima budete pouzdan partner. Mi smo pažljivo pratili ekonomsku situaciju i stanje na tržištu i prema tome prilagodili proizvodni asortiman i uslugu.
 
Upravo zato mi sa optimizmom ulazimo u 2010. godinu, jer smo kao kompanija dobro pripremljeni za predstojeće zadatke“ , naglasio je Andreas Hartleif
(na slici), predsednik VEKA upravnog odbora.
 
Pri kraju 2008. godine upravni odbor je na zajedničkom sastanku pod uticajem rastuće finansijske i ekonomske krize intenzivno razmatrao dalje aktivnosti. Blagovremeno su uvedene protiv mere i odmah se odgovarajuće odreagovalo na novonastalu situaciju. „ Pritom smo u potpunosti iscrpeli sve mogućnosti, koje su nam bile na raspolaganju, a sve oblasti su dale svoj doprinos. Jedino tako je u našem stres-test-scenariju prognozirano smanjenje obrta bilo moguće učiniti podnosivim“ dodaje g-din Hartleif.
 

      Obrt Veka-grupacije se na regionalnom tržištu razvijao veoma neujednačeno i različito, ali u krajnjem obračunu je zabeležen pad obrta od 20 procenata. Ipak je kompanija i 2009. godinu obeležila kao uspešnu.
 
„Na osnovu ovih rezultata možemo ipak biti zadovoljni. Ipak nam je pošlo za rukom, da proširimo naše poslovanje i učvrstimo poziciju na svim važnim tržištima“ rezimira Bonifitius Eichwald
(na slici), predsednik Upravnog odbora za prodaju i marketing.
 
Pouzdana isporuka, kontinuirane aktivnosti na tržištu, sveobuhvatna servisna usluga, raznolika ponuda sistema i široka paleta boja i dekora, konsekventno pridržavanje sopstvenih normi po pitanju kvaliteta sa profilima koji podležu RAL A standardima, kao i kvalitetna podrška klijenata kroz paket servisa i usluga, sve ovo predstavlja temelj uspeha kompanije u konkurentskoj borbi sa drugim proizvođačima.
 Preuzmite članak iz časopisa BAU u .PDF formatu....

 

  odštampaj stranu
  na vrh strane
  nazad