www.veka.rs
Home O nama Proizvodni program Veka kvalitet Proizvođači VEKA stolarije Postanite VEKA partner  
 
Srbija  Crna Gora  Albania    -  Deutsch  English       
  VEKA News
  Sajmovi
  Mediji
  Novosti iz branše
    Opšte
    Tržište
    Sajmovi
  Tema meseca
   
  Arhtektonski konkursi  
Prospekti PDF

Arhiva:  Tema meseca

 Pročitajte aktuelne tekstove: 

Septembar 2015.

Kakve su razlike između ALU i PVC profila za stolariju     Razlika između aluminijumskih i PVC profila za građevinsku stolariju je vrlo relativna jer su odeređene karakteristike aluminijmskih profila bolje od PVC profila i obrnuto
.

       više
 


Jul 2015.

Sa novim prozorima troškovi grejanja su pod kontrolom!

UŠTEDA ENERGIJE!


    
Bolji kvalitet življenja i manji troškovi grejanja – zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji izrade prozora!

Konstantno povećanje troškova energije predstavlja sve veći teret za mnoga domaćinstva. Iz priloženog grafičkog prikaza možete videti da se u jednom privatnom stambenom prostoru najveći deo energije, u proseku oko 78 %, utroši na grejanje. Ovakva situacija je delimično rezultat gubljenja dragocene toplotne energije kroz dotrajale, loše izolovane prozore jer ni na jednom drugom mestu na omotaču zgrade topli vazduh i hladni spoljašnji vazduh nisu nisu u tako bliskom kontaktu kao što je to slučaj kod prozora.

       više


Jun 2015.

Zamena prozora se brzo isplati:

Držite toškove grejanja i hlađenja pod kontrolom - zahvaljujući novim prozorima vrhunskog kvaliteta!


    
Ko danas štedi energiju, investira u budućnost

Ušteda energije je danas značajnija nego ikada ranije, posebno investitorima i vlasnicima nekretnina. Kako zbog klimatskih promena tako i zbog konstantnog porasta cena struje, nafte i gasa, ušteda energije je i ekonomski i ekološki neophodna. Posebno ako uzmemo u obzir da se u jednom privatnom stambenom objektu više od 75 % ukupne energije utroši na grejanje i hlađenje. Prema Zakonu o uštedi energije (EnEv) enegertski efikasna gradnja i renovacija su obavezni. Pritom se odredbe Zakona o uštedi energije (EnEv) koje se odnose na građevinske elemente i objekte konstatno pooštravaju. VEKA sistemi profila poseduju vrhunska izolaciona svojstva i ispunjavaju i najstrože zakonske odredbe.

       više


Maj 2008.

Premijera - SOFTLINE XXL prozorski profili

    
Kompanija VEKA, proizvođač PVC – prozorskih sistema, plasirala je na tržište novi proizvod, SOFTLINE XXL, prvi put prikazan ovog proleća na međunarodnom sajmu u Nirnbergu.
 
    Novi profil - SOFTLINE XXL, ima debljinu spoljašnjeg zida od 4 mm, što značajno povećava stabilnost i bezbednost. Karakterišu ga petokomorni profili sa osnovnom ugradnom dubinom od 70 mm.

       više

 


April 2008.

Konkurs za studente Arhitektonskog fakulteta

Na nedavno održanom Sajmu građevine kompanija VEKA AG dodelila je nagrade studentima Arhitektonskog fakulteta za najbolja idejna rešenja prozora od VEKA PVC profila. Tradicionalni konkurs pod nazivom „Napravi svoj prozor i osvoji vrednu nagradu“, održava se u organizaciji kompanije VEKA AG, Arhitektonskog fakulteta i Saveza studenata Arhitektonskog fakulteta.Svečano dodeljene nagrade
16.04.2008.
na Sajmu građevine

       više


Mart 2008.

Skopski sajam građevinarstva

Na ovogodišnjem Sajmu gradjevinarstva, koji se po peti put održava na Skopskom sajmu biće predstavljene sve oblasti koje čine gradjevinarstvo kao celinu: od projektovanja i izgradnje preko gradjevinskog materijala, mašina i alata, opremanja objekata do enterijera.

Kao i predhodnih godina, kompanija VEKA će se i ove godine pojaviti na ovom sajmu i sa velikim zadovoljstvom Vas upoznati sa novitetima, dati svoje stručno mišljenje i savete i rado Vas ugostiti.

      više


Decembar 2007.

Unapredjenje transporta – VEKA kamioni kao pokretna reklama

U cilju poboljšanja kvaliteta transporta, vozni park, koji prevozi VEKA profile iz Nemačke u Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju je proširen za tri nova kamiona. Kao što se vidi na slikama, ovi kamioni su  lepe, velike, pokretne VEKA reklame!

       više


 

  odštampaj stranu
  na vrh strane
  nazad