Фигура 7 копия 4 Untitled-1

Spektar Boja

Vrata i prozori u boji daju posebnu čar svačijem domu. Kompanija VEKA nudi široku lepezu boja i tekstura „drveta“ koja može zadovoljiti ukus i onih najprobirljivijih. Boju prozora možete izabrati u skladu sa bojom fasade Vaše kuće ili zgrade. Trake u boji se mogu postaviti na jednu ili obe strane i dozvoljavaju bezbroj kombinacija, ukoliko želite da Vam je boja unutrašnje strane prozora drugačija od spoljne.

Golden oak
Nussbaum
Mahagoni
Mooreiche
Braun
Siena rosso
Siena noce
Winchester
Douglasie
Streifen Douglasie
Bergkiefer
Oregon III
Eiche hell
Eiche rustikal
Shogun AC
Shogun AD
Shogun AF
Macore
Rosewood
Weiß
Papyrusweiß
Cremeweiß
Hellelfenbein
Zinkgelb
Lichtgrau
Achatgrau
Silbergrau
Silbergrau ungenarbt
Basaltgrau
Basaltgrau ungenarbt
Anthrazitgrau
Anthrazitgr. seidenglatt
Schiefergrau
Schiefergrau ungenarbt
Quarzgrau
Kobaltblau
Ultramarinblau
Brillantblau
Stahlblau
Blaugrü
Smaragdgrün
Moosgrün
Tannengrün
Karminrot
Rubinrot
Weinrot
Aluminium gebürstet
Earl platin
Quarz platin
Crown platin


Uputstvo za odgovarajuće čišćenje i održavanje

VEKA profili vrhunskog kvaliteta su veoma dugovečni, a njihova glatka površina je izuzetno postojana i otporna na sve vremenske uticaje. Sa željom da dugi niz godina bez većih napora održite vrednost i uživate u atraktivnom izgledu Vaših prozora, vrata i roletni, neophodno je da se pridržavate uputstva za čišćenje i održavanje iz priloga. Koja sredstva za čišćenje koristiti?

• Idealno sredstvo za čišćenje profila je mekana krpa, mlaka voda i pH-neutralno sredstvo za čišćenje na bazi sapuna, preporučljivo bez boje i mirisa. Najčešće je dovoljno samo redovno čišćenje mlakom vodom.

• U slučaju grubih nečistoća koristiti provereno sredstvo za čišćenje specijalno namenjeno za PVC-profile, slično onom u VEKA setu za čišćenje.

• Ni u kom slučaju se ne smeju koristiti abrazivna sredstva za čišćenje ili grubi sunđeri, krpe ili četke za ribanje i trljanje.

• Takođe se nikada ne smeju koristiti jake kiseline i razređivači. Ova sredstva mogu trajno oštetiti površinu profila.

• Ne koristiti čistače na paru, pošto vruća para može omekšati PVC.

Na koji način čistiti?

• Neophodno je čistiti svaki put kada se na površini profila javi vidna prljavština. U suprotnom naslage nečistoće u kontaktu sa kišnicom mogu ostaviti trajna oštećenja.

• Većina sredstava za čišćenje ne predstavljaju opasnost pri kratkom kontaktu sa profilom, ali produženo izlaganje može izazvati oštećenja. Zato je veoma važno da posle čišćenja isperete profile čistom vodom, kako bi otklonili sve ostatke sredstva za čišćenje. Takođe je neophodno hitno čišćenje nakon kratkog kontakta sa kremom za sunčanje,jer u suprotnom može doći do trajne i vidne promene površine profila.

• Od samog početka uvek koristite odgovarajuće sredstvo za čišćenje i mekanu krpu. Oštećenja nastala kao posledica nepravilnog čišćenja su obično vidljiva tek nakon dužeg vremenskog perioda, stoga brza testiranja na nekom skrivenom mestu na površini profila nemaju smisla.Karakteristike VEKA profila.
Energetska efikasnost

Stabilni višekomorni sistemi sa odličnim izolacionim karakteristikama.

Zaštita od buke

Visoka zvučna izolacija osigurava mir i tišinu u Vašem domu.

Dizajn i trajnost

Visokokvalitetni PVC, otporan na uticaje spoljašnje sredine, glatke površine u željenoj boji i dezenu.

Čvrstoća i pouzdanost

Upotreba specijalnih čeličnih ojačanja obezbeđuje visoku strukturnu stabilnost.