Фигура 7 копия 4 Untitled-1

ZAŠTITA OD SUNCA SA VEKAVARIANT 2.0

13.6.2022.

Doći kući i opustiti se u prijatnoj atmosferi doma je prava stvar. Zaboraviti na radnu svakodnevnicu i odmoriti se. Pronaći mir i sigurnost. Da bismo se u svom domu zaista tako i osećali, potrebno je uskladiti više faktora. VEKA roletne, uz VEKA PVC prozore, znatno utiču na to jer nam pružaju sigurnost, štite od jakog sunca, vetra, hladnoće i ulične buke, neželjenih pogleda, nasilnog otvaranja i provala, odnosno pružaju nam dobar osećaj da smo zaštićeni danju i noću. Visokokvalitetni sistem za roletne VEKAVARIANT 2.0 služi izvrsno i kao toplotna izolacija, jer nam kutije za roletne igraju veliku ulogu pri uštedi energije, a samim tim i troškova grejanja zimi, odnosno hlađenja leti.

Sa VEKA-inim inovativnim sistemom za roletne VEKAVARIANT 2.0 nijedna želja ne ostaje neispunjena. Sve je moguće: roletne sa poteznom trakom, kurblom ili elektromotorom sa mogućim programiranjem, sa ili bez komarnika, u ravni sa fasadom ili isturene. Kroz različite mogućnosti ugradnje, održavanje roletni će biti jednostavno, a raznovrsnost boja i veličina lamela će omogućiti skladno rešenje za sve vrste prozora. Roletne se mogu koristiti kako u kombinaciji sa VEKA prozorima, tako i kod prozora drugih proizvođača, kao i za okvire različitih materijala (PVC, drvo ili aluminijum). Posebno stabilna konstrukcija, dodatna čelična ojačanja i opcionalna ugradnja statičke konzole nude još više stabilnosti kod različitih statičkih potreba. Tako je, na primer, moguće ugraditi roletne i kod PVC prozora većih dimenzija ili većih kliznih elemenata (npr. VEKAMOTION), što zadovoljava zahteve modernog arhitektonskog trenda sa što većim staklenim površinama.


Proizvođači VEKA PVC stolarije rado će vas posavetovati, a evo šta na prvi pogled dobijate sa sistemom za roletne VEKAVARIANT 2.0:

  • Tri veličine kutije za energentsku modernizaciju i novogradnju: prilagodljivo rešenje za svaku građevinsku situaciju, sa samo jednim sistemom.
  • Kutije sa kompletnom izolacijom za beskompromisnu toplotnu i zvučnu izolaciju: visokokvalitetna izolaciona ispuna od Neopor-a omogućava izvrsnu toplotnu izolaciju sa najvišom vrednosti do Usb = 0,74 W/m²K. Bočni poklopac kutije roletne takođe pruža izvrsnu izolaciju i ispunjen je istim materijalom, fabrički prosečenim kako bi se po potrebi svaki podeok mogao veoma lako odstraniti u cilju stvaranja željenog prostora za ugradnju neophodnih elemenata. Poseban dodatak za zvučnu izolaciju omogućava smanjenje buke (do 44 dB).
  • Lako dostupan revizioni otvor kutije roletne, koji po želji može biti spreda ili ispod.
  • Sve mogućnosti korišćenja: mehaničko i električno upravljanje.
  • Integrisan sigurnosni dodatak protiv podizanja spuštene roletne sa spoljne strane pruža zaštitu od moguće krađe. Čvrsta konstrukcija od PVC-a otpornog na udar i sigurnosni dodaci štite od nepoželjnih gostiju, jer za provalnike, pored PVC prozora, i roletne predstavljaju ozbiljnu prepreku.
  • Mogućnost proširenja kutije pomoću adaptera u cilju ugradnje integrisanog komarnika kojim se lako rukuje.
  • Kutije za roletne dostupne u više od 50 boja, uključujući glatke ili metalik nijanse, kao i dezene drveta sa glatkom površinom ili sa teksturom. Takođe, u ekskluzivnoj završnoj obradi dostupan je VEKA SPECTRAL koji objedinjuje stil i diferencijaciju u svakom projektu.
  • Mogućnost stavljanja aluminijumske obloge koja nudi dodatnu stabilnost kod velikih temperaturnih promena, odnosno kod izuzetno velikih površina.
  • Nije potrebno specijalno održavanje.

Roletne pružaju izvrsnu klimu za stanovanje. Odbijaju jake sunčeve zrake, tako da vaš dom ili kancelarija ostaju prijatno hladni i za vreme najtoplijih letnjih dana. Za vreme hladnih zimskih noći vazdušni sloj između prozora i roletne deluje kao dodatna izolacija koja čuva toplinu vašeg doma. Naš sistem za roletne VEKAVARIANT 2.0 u potpunosti ispunjava sve norme i standarde, a ujedno i najviše zahteve po pitanju održavanja i funkcionalnosti, a sve to uz jednostavnu montažu i obradu i pritom visoku ekonomičnost. Za više informacija pozovite vama najbliže proizvođače VEKA prozora i vrata https://veka.rs/kupci/.